Izdvajamo

  • Specijalna ponuda!

    Promotivne cene usluga za ugovorene avioradove u predsezoni!

  • Dodatne pogodnosti

    Uz potpisan sporazum o saradnji na vaš zahtev u roku od 24 časa izlazimo na teren!

Kontakt info

an image
JAT Privredna avijacija
Beograd, Surčin 59
Telefoni:
(013) 838-670
(013) 838-695
Fax: (013) 832-247
Email: Privredna_avijacija@jat.com

Reference


        Tokom više decenija na teritoriji Republike Srbije vršili smo usluge iz aviona u poljoprivredi, šumarstvu i drugim oblastima, gde spadaju izvršene usluge startnog đubriva, prihranjivanja useva, zaštita bilja, suzbijanja štetočina u ribarstvu i lovnoj privredi, za mnoštvo komintenata a posebno: PIK Bečej iz Bečeja, PKB Korporaciju Padinska Skela Beograd, Fidelinka Subotica, Agrobanat Plandište, V.U. Morović, Salaš iz Salaša, Krajina Vino Negotin, Plantaže Leskovac, DP Ekonomija Bela Crkva, Ecoagri Serbia, Kikindski Mlin, DPP Omoljica, DPP Milivoj Lazin iz B. Aranđelova, AD Šećerana Kovin, DP Mokrin, DPP 9 Oktobar – Srpski Krstur, PDP Hajdučica, Nic Agrar – Banatski Brestovac, Vršački Vinogradi, Alfa Protein – Vršački Ritovi, DPP Sloga Kovin, AD Stari Tamiš – Pančevo, DPP Kačarevo, PD Kindža Kikinda, DP Maglić – Bački Maglić, Miro Popara – Sečanj, PK Spasoje Stejić – Novi Kneževac, itd.

        Privredna Avijacija JAT se uspešno angažovala i na zaštiti šuma od štetočina i požara. U 1997. godini u cilju zaštita šume Srbije od gubara Privredna Avijacija JAT je izvršila aviotretiranja na površini od 270.000ha angažujući 20 aviona za samo 10 letačkih dana. Tokom 2004. godine tretirano je 12.500ha za JP Srbijašume i 1.500ha za JP Vojvodinašume, tokom 2005. godine 70.000ha za JP Srbijašume i 5.000ha za JP Vojvodinašume.

        Na stranom tržištu Privredna Avijacija JAT je bila prisutna u Sudanu, Alžiru, Crnoj Gori, Republici Srpskoj i Grčkoj. Tokom septembra 1988. godine u Alžiru smo sa 3 aviona M-18 i jednim avionom AN-2 učestvovali u zaprašivanju skakavaca u okviru projekta Alžirskog ministarstva poljoprivrede zajedno sa privrednim avijacama Osijek i Zagreb. Obim izvšenih radova oko 1.000.000ha.

        Specijalno opremljenim avionima tipa M-18 Dromader (6 aparata) učestvovali smo u gašenju velikih šumskih požara kako u Srbiji – teritorija Deliblatske peščare avgusta 1996. godine tako i u Republici Crnoj Gori gde smo tokom avgusta 2001. godine sa 6 aviona širom Crne Gore i Crnogorskog primorja izvršili oko 470 letova na gašenju šumskih požara. Takođe, u Republici Grčkoj, u okviru prijateljske pomoći Republike Srbije grčkom narodu, u periodu od avgust-septembar 2007. godine učestvovali smo u gašenju velikih požara sa 5 aviona tipa Dromader M-18 i jednim avionom AN-2. Sve akcije gašenja požara su uspešno izvedene.

        U komunalnoj higijeni na suzbijanju larvi i odraslih formi komaraca JAT Privredna Avijacija je sa svojom flotom od preko dvadeset aviona bila uspešno angažovana u gradovima širom Republike Srbije: Beograd (Grad, prigradska naselja, priobalje Save i Dunava gde samo u jednom danu tretiramo 36.000 ha sa 18 aviona od kojih svaki uradi po 2000 ha), Pančevo, Vršac, Loznica, Paraćin, Subotica itd. U toku 2006. i 2007. godine Privredna avijacija je na radovima na suzbijanju odraslih formi komaraca dejstvovala na više od 500.000 hiljada hektara. Svi radovi su kontrolisani od nadleznih sluzbi i ocenjeni su najvišom ocenom.

        Važeći sertifikati, kvalifikovano osoblje, posade sa veliki iskustvom na poslovima aviotretiranja sa minimumom 1.000 časova naleta, baždareni uređaji, veliki broj plovidbenih aviona na raspolaganju i vrhunski specijalizovani uređaji za aviotretiranja kao i višedecenijsko iskustvo pilota i aviomehaničara su garant da JAT Privredna Avijacija d.o.o. Beograd može najkvalitetnije da izvrši sve zahtevane usluge iz vazduha.